رسیدگی به درخواست انحصار وراثت

رسیدگی به درخواست انحصار وراثت در فرآیند انحصار وراثت، تعداد وراث شخص متوفقی و میزان ارثیه آن‌ها مشخص است. مشاوره حقوقی انحصار وراثت مخصوصا در خانواده‌هایی که دارای جمعیت زیاد هستند، بسیار پیچیده و نیاز به دانش کافی است که باید از وکیل انحصار وراثت استفاده شود. مطابق با قانون مالیات های مستقیم، وراث یک فرد به سه طبقه زیر تقسیم می شوند: طبقه اول : پدر، مادر، شوهر، زن، فرزندان و اولاد فرزندان طبقه دوم : اجداد، خواهر، برادر و فرزندان آنها طبقه سوم: عمو، عمه، دایی، خاله و فرزندان آنها. انحصار وراثت یک پدیده اجتماعی حقوقی است که بسیاری از مردم در دادگاه ها و روابط خانوادگی با آن درگیر هستند و با داشتن اطلاعات کامل و اشنایی با قوانین انحصار وراثت به چهارچوب مناسبی در حل مشکلات در این باره خواهند رسید.

انحصار وراثت یعنی چه

پس از فوت هر فرد با توجه به یکپارچه شدن سیستم های اطلاعاتی موجود در کشور بلافاصله  شناسنامه فرد باطل و گواهی فوت صادر می شود ودر حقیقت از این لحظه به بعد هر گونه دخل و تصرف در اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول ممنوع است و در اینجاست که افرادی که خود را دارای نسبت با متوفی میدانند اعم از سببی  (زوج و زوجه) و نسبی (پدرو مادر  فرزندان خواهرو برادر و……) می دانند.

درخواست انحصار وراثت 
درخواست انحصار وراثت 

درخواست انحصار وراثت

و فی الواقع خود را ورثه متوفی و محق در دارا شدن و تملک اموال متوفی می دانند باید نسبت به اخذ گواهی حصر وراثت اقدام نموده که به واسطه این گواهی تعداد ورثه حین فوت محرز و معیین می گردد در حقیقت رکن اساسی گواهی حصر وراثت تعیین، مشخص ومحدود کردن ورثه متوفی است و فایده آن به این دلیل است که بعضا شاهد این موضوع هستیم که که متوقی در طول زندگی خود چندین ازدواج اعم از دایم و موقت داشته و طبیعتا فرزندان دیگری نیز جز آنچه اطرافیان او می شناسد داشته که صدور این گواهی ابزاری  است در جهت احراز وراث و معین ومشخص کردن آنها .

حتما بخوانید  تجمیع پلاک در مقابل تفکیک آن

دعوای انحصار وراثت ، گواهی انحصار وراثت ویا حصر وراثت اصطلاحی است  همه  ما به بسیار آن راشنیده ایم و احتمالا هر کدام از ما اطلاعاتی کم و یا زیاد در این خصوص داشته ، در این مطلب سعی دارم تعریفی جامع و کامل از این دعوا و انواع آن ، مراحل اخذ گواهی حصروراثت  ، کارکرد و فایده اخذ گواهی انحصار وراثت  ، تغییرات قانونی مربوط به اخذ گواهی حصر وراثت قبل و بعد از سال ۱۳۹۵ را با توجه به اینکه گواهی انحصار وراثت بسیار کاربردی و مبتلا به می باشد را ارائه داده و امید است که مثمر ثمر واقع گردد.

نکات مهم و کاربردی در مورد گواهی حصر وراثت :

  • انواع گواهی حصر وراثت : درصورتی که ارزش ماترک متوفی کمتر ازسه میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف بدون انتشار آگهی و دعوت از ورثه، در جلسه فوق‌العاده با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده، گواهی انحصار وراثت را صادر می‌کند. که در اینجا باید عرض کنم چنین گواهی حداکثر ظرف ۱۰روز کاری قابلیت صدور را دارد . ولی در صورتی که اموال متوفی بیشتر از ۳ میلیون تومان باشد که غالب موارد به این شکل است حداقل زمان لازم برای صدور چمین گواهی ۶۰ روز کاری می باشد زیرا در چنین مواردی حداقل ۳۲ روز از زمان نشر آگهی باید بگذرد
  • اگر در زمانی که فردی فوت می‌کند، همسر او باردار باشد نمی‌توان گواهی انحصار وراثت گرفت؛ یعنی اگر بچه‌ای درصورت زنده متولد شدن از متوفی ارث ببرد، باید صبر کرد تا این بچه به دنیا بیاید.
حتما بخوانید  معافیت های مالیاتی واحد های تولیدی،معدنی،بیمارستان ها،هتل ها و مراکز اقامتی گردشگری

در صورتی که دنبال اطلاعات کامل و دقیقی از انحصار وراثت هستید مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

  • آیا اخذ گواهی حصر وراثت در قبل و بعد سال ۱۳۹۵ تغییراتی داشته ؟ در این خصوص باید عرض کنم که قانون جدید مالیاتهای مستقیم که از ابتدای سال ۱۳۹۵ تغییر نمود باعث ایجاد تغییراتی در اخذ گواهی حصر وراثت نیز شد به این شکل که در خصوص افراد فوت شده از ابتدای سال ۱۳۹۵ برای اخذ گواهی حصر وراثت نیاز نیست در ابتدا به اداره دارایی مربوطه مراجعه و لیست اموال متوفی را ارائه نمود در حالی که در مورد افراد فوت شده قبل سال ۱۳۹۵ برای اخذ گواهی حصر وراثت وراث و یا نماینده قانونی آنها در ابتدا باید به اداره دارایی مربوطه مراجعه ولیست اموال متوفی را اعم از منقول و غیر منقول به دارایی ارائه دهد و اظهارنامه را که فرم مخصوصی در این زمینه می باشد را پر نماید.
  • نکته قابل توجه دیگر اینکه با توجه به متعدد بودن ورثه و اختلاف نظرهای شدیدی که معمولا بین وراث وجود دارد بهتر آن است که وراث از بین خود یک نفر را به عنوان نماینده انتخاب و به او اعطای وکالت البته صرفا در محدوده پیگیری امور اداری داده و دیگر نیاز نیست در این مسیر پیچیده و طولانی  همگی حضور داشته باشند و البته وجود یک مشاور مالیاتی با تجربه می تواند کمک قابل توجهی به وراث در کوتا ه کردن زمان و پرداخت هرچه کمتر مالیات بر ارث متعلق نماید .

طبقات وراث طبق شرع و نص صریح قانون مدنی به شرح زیر می باشند :

  1. وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد.
  2. وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها.
  3. وراث طبقه سوم که عبارتند از: عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها.
حتما بخوانید  چرا مالیات بر ارث را پرداخت می کنیم؟!

اگر در هر طبقه‌ای حتی یک نفر از ورثه در حال حیات باشد سبب می‌شود هیچ ارثی به دیگر طبقات‌ تعلق نگیرد. اگر در اصطلاحات حقوقی به کلمه «ترکه» یا «ما ترک» برخوردید بدانید که به معنی همان ارث یا دارایی فرد فوت شده است. این اصطلاح با اقتباس از آیه: «للرجال نصیب مما ترک الوالدان» به‌کار برده می‌شود. اینکه هر فرد از شخص متوفی چقدر ارث می‌برد بستگی به این دارد که فرد در چه طبقه‌ای از وراث قرار دارد.  و اینکه هر کدام از طبقات به چه میزان ودرصد  باید مالیات بر ارث به دولت پرداخت نمایند در مقالات دیگر منتشره در سایت منعکس می باشد

هزینه انحصار وراثت چند هزار تومان است؟

این هزینه حدود ، ۱۳۰ هزار تومان است. که این مبلغ در دفتر خدمات الکترونیک قضایی که توسط دولت بعنوان هزینه دادرسی دریافت می شود.

منبع: مالیات بر ارث

 

 

 


خبر انلاین وراثت ,گواهی ,انحصار ,متوفی ,وراث ,حصر ,انحصار وراثت ,حصر وراثت ,گواهی حصر ,اخذ گواهی ,در این ,درخواست انحصار وراثت ,گواهی انحصار وراثت ,دارایی مربوطه مراجعه ,اداره دارایی مربوطهمنبع

وکیل کیست

معرفی لینک ها

دوربین مداربسته

پشتیبانی شبکه

خدمات شبکه

وکیل ملکی

وکیل برای طلاق

مشخصات

آخرین جستجو ها

SGP درب های امنیتی ikereywp Webbplats فروش اینترنتی پوستر دیواری الان بخر تحویل بگیر خرید و فروش انواع باسکول فروشگاهی دفتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی فروش نبشی و ناودانی ارزان طراحی لوگو معرفی کتاب و متون علمی شب که میشه